Alpin og snowboard


Alpin og snowboard er populært i hele Norge, og man kan finne alt fra store skisentre, til små familiedrevne alpinbakker. Uansett om man er en erfaren skikjører eller nybegynner, finner man en bakke som passer.

De fleste kjenner til de store bakkene i Norge, som Hemsedal Skisenter, Geilo Skisenter, Trysil Skisenter og Hafjell Skisenter. Men ikke alle kjenner til mulighetene i mange av  de andre fantastike områdene vi har. På Gaustatoppen er utvalget av type løyper og vanskelighetsgrad stor - og for de mest erfarne kan en tur ned Gaustatoppen kanskje være noe nytt. Rauland er kjent for mange, men har du prøvd bakken i Raulandsfjell, som er spesielt bratte og utfordrende, men også har barnebakker? På Golsfjellet finner du både Storefjell skisenter og Golsfjellet Alpinsenter, som begge passer ideelt for nybegynnere. Ål skisenter er kjent for bratte bakker, og flere OL deltagere i slopestyle og snowboard har startet i disse bakkene, og fortsatt rangerer dette anlegget som en av deres favoritter. På Ål finner man også Skarslia Ski- og Akesenter. Her kan du i tillegg til å stå på ski, leie kjelke og suse ned bakkene i høy fart. Kombinasjonen av glimrende fasiliteter både for alpinister og langrennsløpere gjør Gålå til det perfekte reisemål for store og små. Ønsker du ikke reise så langt fra Oslo, finner du Norefjell kun 1,5 time kjøring unna. 

For de som egentlig vil på langrenn, men som synes det er fint med en dag eller to i bakken også, så har både Beitostølen og Sjusjøen alpinbakker av god kvalitet. 

Norgesbooking har både hytter som ligger ski inn/ut til alpinbakkene og hytter som er litt mer avskjermet. Om du er villig til å sette deg i bilen og kjøre 5 minutter til bakken fra hytta, vil prisene på hytter være lavere enn om du ønsker ski-inn/ut. 

Mange av bakkene har også kveldskjøring, så du kan fortsette å kjøre selv om mørket faller på. 

 På mange av destinasjonene er det også mulighet for andre aktiviteter som hundekjøring, isfiske, aking og snøkiting. 

 

Populære skidestinasjoner for alpin og snowboard i Norge

Interessante fakta

  • Ordet ski kommer fra det norrøne ordet skíð, som betyr et splittet stykke tre
  • De første snowboardere ble kalt Snurfers!
  • Norge har vært vertskap for De Olympiske Vinterleker to ganger, i Oslo i 1952 og Lillehammer i 1994.

Nyttige lenker

  • Ønsker du en oppdatering på alle skianlegg i Norge, gå inn på Fnugg.no
  • Sjekk været før du legger ut på tur på yr.no eller storm.no.
  • Det er også viktig å sjekke for snøskred, flom og isvarsling på www.varsom.no
Kontakt oss
+47 32 08 57 10

Our top picks