Norge er langrennens fødested, og spiller fortsatt en stor rolle i norsk kultur og historie. Det begynte med å være en nyttig måte å komme seg fra et sted til et annet, for sosial kontakt og har siden det utviklet seg til en olympisk sport og en av de mest populære måtene å holde seg i form på.

Langrenn er en stadig økende sport, og Norge er så heldig å ha de beste fasilitetene i verden når det kommer til denne sporten. Her kan du kose deg i milevis med ren, flott snø og ypperlige skispor og snøgaranti vinterstid. Mange destinasjoner har GPS-tracker med lenke til Skisporet.no, så du kan til enhver tid se når løypene har blitt preparert.

Den nordiske langrennshistorien går i følge arkeologiske funn så langt som 5000 år tilbake i tid. Den er i stadig utvikling og i nyere tid har radonee og skikiting blitt populære fritidsaktiviteter. Radonee kommer fra fransk og betyr "å gå på fjelltur". Her brukes det feller under skiene for å gå oppover bratte fjellsider, for så kjøre ned. I skikiting bruker man en drage (kite) og slalomski eller snowboard. Farten kan komme opp i 2 - 3 ganger vindhastigheten.   

 

Populære langrennsdestinasjoner i Norge

Intressante fakta

  • Det første skirennet fant sted i 1842
  • Holmenkollen har vært vertskap for en årlig langrennsfestival siden 1892
  • Norge topper medaljeoversikten i de Olympiske leker i langrenn, etterfulgt av Finland.

Nyttige lenker

  • Fjellvettreglene – følg disse reglene og du er trygg når du er på skitur.
  • Sjekk været før du legger ut på tur på yr.no eller storm.no
  • Det er også viktig å sjekke for snøskred, flom og isvarsling på www.varsom.no
Kontakt oss
+47 32 08 57 10