Leie hytte i Mandal


Sørlandsbyen Mandal er kjent som «den lille byen med de store kunstnerne» og er full av historie. Her holdes det mer enn 300 konserter i året. 

I tillegg til det levende musikkmiljøet finner du sjarmerende, gamle, hvitmalte hus i smale gater som nærmest oser av sørlandsidyll. Kulturhuset Buen er en viktig del av sentrum og bidrar til å gi den tradisjonsrike byen et moderne uttrykk.

Fra Oslo kjører du sørover til Mandal på om lag fem timer, fra Bergen bruker du cirka åtte. Skal du videre til kontinentet, er det bare en times kjøretur til Kristiansand, der du kan ta ferjen til Danmark.

Mandal om sommeren

Om sommeren er Mandal like idyllisk som de andre sørlandsbyene. Handlemulighetene er gode, og i tillegg finner du et marked med salg av frukt og grønt, kunsthåndverk og blomster. Og så har du selvsagt de ukentlige konsertene! I tillegg har Mandal festivaler, blant annet Skalldyrfestivalen og MandalJazz. Kjøpesenteret AMFI Mandal er et godt alternativ om du vil handle innendørs eller ta deg en matbit. Hvis du er interessert i museer, er både Mandal museum og Vigeland hus gode alternativer og lett tilgjengelige i sentrum.

I utkanten av sentrum ligger Furulunden. Det flotte området har strender og vakker natur og er et fint sted om du ønsker deg en rusletur, familievennlig atmosfære, grillområde og en sjanse til å se det lokale dyrelivet. Du finner også en restaurant i Risøbank, et bygg som tilhørte skipsrederen Christian Salvesen på 1800-tallet.

Uranienborg er vel verdt et besøk og gir fin utsikt over byen.

Sommeraktiviteter

 • Handling
 • Utforske Mandal
 • Konserter
 • Festivaler
 • Kanopadling
 • Museer
 • Fotturer
 • Sykling
 • Fiske

Sykling – Hvis du er i Mandal om sommeren, kan det være hyggelig å leie sykkel og utforske byen på den måten. Da styrer du dagen selv og kan oppleve de smale gatene og den vakre naturen i ditt eget tempo.

Fotturer i Mandal – Dra til Furulunden og oppdag den vakre naturen, strendene og dyrelivet som området kan skilte med.

Kulturopplevelser i Mandal – Mandal har mye historie, og enten du bare vil kose deg i den historiske byen eller utforske de flotte museene, er det mye å ta seg til.

Fiske i Mandal – I Mandal kan du fiske fra land, i elven og fra båt. Mandalselva er kjent for sitt laksefiske og regnes som en av de ti beste lakseelvene i Norge. Husk at du må ha fiskekort, og det må kjøpes på forhånd.

Tradisjonsmat fra Mandal – På Sørlandet er sjømat alltid et sikkert kort. Her kan du glede sansene med det ferskeste ferske av fisk og sjømat mens du nyter den fredelige og idylliske feriestemningen i Mandal.

Skalldyrfestivalen i Mandal har vært en årlig foreteelse i mer enn 30 år og er vel verdt et besøk. Arrangementet foregår over fire dager, og byen feirer festival med lekker sjømat, levende musikk, underholdning, salgsboder og mye mer. Festivalen finner sted den andre uken i august og trekker årlig 60 000 besøkende.

Mandal vinterstid

Det er nok mest vanlig å besøke Sørlandet for å nyte kystlivet og sommerstemningen, men med fine handlemuligheter, museer og flotte landskap er det ingen grunn til å styre unna om vinteren. Ta deg en avslappende vinterferie i Mandal. Opplev det vakre vinterlyset når solen står lavt på himmelen, og benytt deg av byens innendørsbasseng, kino, handlegate og koselige kafeer og restauranter.

Vinteraktiviteter

 • Handlesenteret AMFI
 • Sightseeing
 • Innendørsbasseng
 • Kino
 • Museer

I nærheten av Mandal

Hvis du har bil, kan du utforske omgivelsene på fire hjul. Foretrekker du båt, er også det et alternativ. Uansett er det mange fine steder å besøke.

 • En halvtimes kjøretur bringer deg til Norges sørligste punkt ved fyrtårnet på Lindesnes.
 • Du kan også besøke de mange småøyene med tradisjonelle hus langs kysten.
 • Ta gjerne turen til Setesdal, der elva Otra renner gjennom det idylliske dalføret. Det er en litt lengre tur, men det fantastiske landskapet er vel verdt innsatsen.

Dyreparken Kristiansand

Cirka 45 minutters kjøring østover tar deg til Dyreparken Kristiansand. Dyreparken er den mest besøkte attraksjonen i Norge. Parken er på hele 600 mål, og mye av dette er naturlig terreng. Dyre- og fornøyelsesparken er kjent for sitt vakre landskap og sin sympatiske tilrettelegging av omgivelsene. Dyrene har store flater de kan bevege seg på, men de besøkende kan likevel komme tett på og se de flotte dyrene på nært hold.

Dyreparken har et eget område med skandinaviske dyr som ulv og elg. Kamelfamilien har fått god plass, og det er laget store innhegninger til eksotiske dyr som alligatorer, orangutanger, sibirske tigre og en rekke typer menneskeaper og apekatter. Parken er ganske annerledes enn mange av dyrehagene i Europa, der dyrene lever i bur med kraftige hengelåser.

Hvis du først er i dyrehagen, anbefaler vi også et besøk i Kardemomme by. Byen er naturligvis basert på Thorbjørn Egners bok om folk og røvere i Kardemomme by, og er du her i høysesongen, vil du treffe alle figurene fra boken! I Badelandet ved Dyreparken kan du bade i oppvarmede basseng. Her kan du også se kaptein Sabeltann og sjørøverne i kamp på Den Sorte Dame, gjerne med en iskrem attåt. Her stortrives både unge og gamle.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss
+47 32 08 57 10