Alpine skiaktiviteter

Der hvor det er en bakke og en skiheis kan man stå alpint. De fleste ønsker imidlertid et større utvalg av typer nedfarter og vanskelighetsgrader, og Norge tilbyr hele spekteret.

Alpint
Foto: Ute Foto - IN.

Alpine skiaktiviteter er naturopplevelse koblet med fart. Man legger gjerne ikke så godt merke til naturen rundt mens man suser ned bakken på ski eller snowboard. I heisen på veien opp igjen til toppen derimot, får man tid til å nyte utsikten og kanskje til og med varmen fra sola. Følelsen og kicket man fikk ned det siste bratte henget, deles gjerne med sidemannen i heisen.

Det er mange skisentre i Norge, hvor man kan stå på et rikt utvalg av ulike typer ski, stå på snowboard eller ake ned på en eller annen innretning som går fort: kjelke, gummibåt eller bilringer.

Norgesbooking tilbyr ferieboliger til leie ved både store og kjente skidestinasjoner, og ved flere mindre kjente, men likefullt spennende skisteder. Her er noen av de:

Beitostølen

Beitostølen byr på den intime atmosfæren og nærheten mellom heisanlegg, løypenett og bosteder gjør Beitostølen til et favorittsted for familier. Den høye beliggenheten 900 m.o.h. og naboskapet til Jotunheimen, gjør at det alltid kommer tidlig snø på Beitostølen, og skisesongen varer ut april.

Gaustablikk

Gaustablikk skisenter har i 12 heiser, derav 2 stolheiser og over 30 km med nedfarter i ulike lengder og vanskelighetsgrader. Gaustablikk har også terrengpark, skiskole og skiutleie. Rundt 100 km preparerte langrennsløyper i alle vanskelighetsgrader står til din disposisjon. Flere av nedfartene er flombelyst og holder åpent for kveldskjøring.

Geilo 

Geilo er en destinasjon som byr på et unikt mangfold av aktiviteter og opplevelser og man finner alt man trenger innen kort avstand. Skibakkene og løypene finnes i alle vanskelighetsgrader, og er spesielt godt tilrettelagt for barn. Hele 40 nedfarter finnes det å boltre seg i, med alt fra svarte løyper til barnebakker. Her finner du et stort løypenett med 220 km nydelig preparerte og godt merkede langrennsløyper, samt en lysløype på 5 km. Geilo er også et paradis for alle som vil prøve kite-skiing. Kite-forholdene er blant de beste i verden.

Gol 

Gol og Golsfjellet er et familievennlig skisted som ligger i Hallingdal, sentralt i Sør-Norge mellom Oslo og Bergen. I solsiden like ovenfor Gol sentrum finner du Gol Skisenter. Et alpinanlegg med eget barneområde, 3 heiser, 6 nedfarter med 400 meter høydeforskjell og terrengpark. På Golsfjellet som ligger mellom Hallingdal og Valdres finner du 2 alpinanlegg Golsfjellet Alpinsenter, og Storefjell Ski – og Akesenter. Mellom disse alpinanleggene er avstanden ca 4 km. På Gol og Golsfjellet er det mer enn 250 km langrennsløyper tilrettelagt for klassisk, fristil og egen langrennscrossarena. Langrennsløypene finner du både på høyfjell og i mer skogsterreng

Gålå 

Gålå ligger i hjertet av Norge, 1 time nord for Lillehammer, nær Jotunheimen Nasjonalpark. Kombinasjonen av glimrende fasiliteter både for alpinister og langrennsløpere gjør at Gålåer et perfekt reisemål for familier og grupper med forskjellige ønsker og ferdigheter. Gålå har et fantastisk turskiområde med 230km løyper og prepareres for både skøyting og klassisk langrenn.

Hafjell 

Hafjell Alpinsenter ligger ved inngangen til Gudbrandsdalen, 15 kilometer nord for Lillehammer. Skistedet Hafjell er kjent for lange løyper, god snø og mange soldager. Løypene i Hafjell ligger solvent og i le for vind og vær. Hafjell tilbyr 300 km med preparerte langrennspor på fjellet.

Hemsedal

Hemsedal som skisted er kjent som "De Skandinaviske Alper" - ligger 625 - 1920 m.o.h og er en av Skandinavias største alpindestinasjoner, med fjell som minner om steder mye lenger syd i Europa. Er man på skiferie i Hemsedal finner kan man benytte seg av et bredt spekter av aktiviteter for hele familien, med hundekjøring, kanefart og snøscooterkjøring som noen av de mest populære. Den lokale skibussen er gratis, går hele vinteren, og binder overnattingsstedene, sentrum og skianlegget sammen. Her er også 130 km preparerte langrennsløyper og 80 km merkete høyfjellsløyper.

Kvitfjell 

Kvitfjell byr på alt fra de bratteste nedfartene der skiene virkelig får fart på seg, til familievennlige løyper der kosen er det viktigste. Kvitfjell er et moderne skianlegg av høy kvalitet, med en heiskapasitet på 11300 personer i timen, og en fallhøyde på 854m. Den lengste nedfarten er på 3,5km. Langrennsløypene holder en meget høy standard. Totalt har man over 600 km med løyper med utgangspunkt fra Kvitfjell.

Nesbyen

Nesbyen er et komplett vintersportsted med ca. 14 km alpinbakker og inntil 260 km preparerte langrennsløyper. Nesbyen Alpinsenter har 5 heiser og 13 nedfarter, skjermet barneområde og en av Norges lengste snøparker.

Norefjell 

Norefjell er et av de mest dominerende fjellpartier i Sør-Norge, og regnes som Oslos nærmeste høyfjell. Terrenget er kupert med Høgevarde som høyeste punkt (1459 m.o.h.). Sør for Høgevarde ligger Norefjell Skisenter, med 13 skiheiser som bringer deg til 25 km preparerte alpinløyper fordelt på 26 nedfarter i ulike vanskelighetsgrader, og en høydeforskjell på 1010m. I Norefjells snowboardområde finnes det big jump og andre utfordringer. Skistedet Norefjell ligger kun 1 time 20 minutter fra Oslo.

Rauland 

Rauland er Telemarks største skidestinasjon, består av tre skisenter samlet på ett felles heiskort. Gratis skibuss frakter deg frem og tilbake hver dag. Rauland har en god kombinasjon av alpinbakker, varierte langrennsløyper og vinteraktiviteter.

Skeikampen

Skeikampen er et av Norges mest snørike vintersportsteder. De tilbyr både alpinbakker og langrennsløyper - begge deler for at du, familie og venner skal trives så godt som mulig.Skeikampen ligger 3 timers kjøring fra Oslo og 40 min. fra Lillehammer.

Sjusjøen 

Sjusjøen har 350 km løypenett med varierende nivåer og er et flott utgangspunkt for fantastiske skiturer. Nyt solen, stemningen og roen på Sjusjøen den kommende påsken.

Trysil

Trysil skisted ligger kun 2,5 time nordøst for Oslo, og er Norges største skianlegg. Med største fallhøyde på 685 meter ligger alt til rette for skiferien, med nedfarter og aktiviteter for alle. På 1100 moh ligger skianleggets høyeste skikjøring. Her er også starten på noen av de virkelig gode nedfartene i Trysilfjellet for viderekomne.

Valdres

Valdres Alpinsenter ligger vakkert til på solsiden og har 4 skiheiser og 11 nedfarter i alle vanskelighetsgrader. Skiområdet strekker seg fra 700 til 1060m, og terrenget er variert med mange elementer for snowboardere og freestylere. Det er eget barneområde med to barneheiser, et tallerkentrekk og et beltetrekk.

Ål

Ål i Hallingdal er et vintersportssted midt mellom Geilo og Hemsedal der du finner to alpinanlegg, en av landets lengste kjelkeakebakker og 400 km med langrennsløyper. I Ål kan du boltre deg i hele 400 km GPS-preparerte langrennsløyper som er tilrettelagt både for klassisk og fristil. Løypene finner du både på høyfjellet og i skogsterreng. Det varierte terrenget med de enorme fjellviddene har gjort sitt til at Ål er et eldorado for naturelskere, både vinter og sommer.Hurtigsøk
Ankomst
Avreise
Antall personer


Hyttekart.png

Nyhetsbrev