Gaustablikk og Tuddal

I Gaustablikk/Rjukan og Tuddal området kan du gå til topps på Telemarks høyeste fjell Gaustatoppen eller ta Gaustabanen som går inne i fjellet. Prøv en av verdens lengste akebakker på kjelke eller reis med dresin på Rjukanbanen. Hvilken kraftfull opplevelse blir din favoritt?

Overnatting på Østlandet - Gaustablikk og Tuddal - ctl00_cph1_mImage
På Gaustablikk kan du bo i hytter med utsikt direkte til Gaustatoppen.

Ved Gaustablikk og Tuddal finner du alpinmuligheter for alle ferdighetsnivåer og milevis langrennsski løyper. Store deler av arealet i Tinn kommune hvor Gaustablikk ligger, er definert som høyfjell og Hardangervidda Nasjonalpark strekker seg inn i de nordvestlige deler av kommunen.

Med sykkel kan du ta Krossobanen til topps 886 m.o.h. hvor du videre kan finne deg vei på egenhånd eller velge et fast opplegg som innebærer sykkeltur - båtreise - fottur.

Gaustatoppen 1883 moh. er Telemarks høyeste fjell og troner over kommunen og resten av landsdelen. Utsikten er unik, med utsyn til nærmere 1/6 del av Norge i klarvær.

Jordbruksbygda Tuddal er særlig kjent for gårdsturisme og ligger kun en kort biltur unna Gaustaområdet sommerstid. Avhengig av årstid kan besøkende delta aktivt i ulike gjøremål som skjer på en gård, enten det er å mate og stelle dyr.

Gamle kulturtradisjoner er holdt godt i hevd og her kan besøke rosemalere, knivsmeder og spillemenn, og se flotte tømmerhus fra middelalderen. Tar du en avstikker videre til fjellbygda Bondal, vil du virkelig få følelsen av å reise tilbake til det gamle Telemark!

Ved Gaustablikk og Tuddal er det spennende ting på plakaten igjennom året, blant annet Solfesten i april.

Hva skjer ved Gaustablikk og Tuddal – få informasjon om aktiviteter, arrangement og severdigheter her

Vi har et godt utvalg av utleiehytter, leiligheter og andre typer ferieboliger på Gaustatoppen, både med beliggenhet ski inn-/ski ut til Gaustablikk Alpinsenter, og ellers nær høyfjellet i området rundt, som for eksempel Tuddal.

Gå videre til oversikt og online booking av hytter og leiligheter ved Gaustablikk og TuddalHurtigsøk
Ankomst
Avreise
Antall personer


Hyttekart.png

Nyhetsbrev