Geilo og omegn

Fjellandsbyen Geilo og omegn ligger øverst i Hallingdal, og har tatt godt vare på turister og besøkende fra fjern og nær i mer enn 100 år. Velger du Geilo finner du alltid noe å gjøre - uansett årstid!

Overnatting på Østlandet - Geilo og omegn - ctl00_cph1_mImage
Skarverennet - en populær avslutning på skisesongen hvert år.

Store deler av kommunearealet ligger over 900 moh. Her er det ordentlig vinter og værhardt – noen ganger med storm i kastene!

Norges eldste vintersportssted gir utfordringer for alle nivåer innen alpin, snowboard, aking og selvsagt langrenn. Sistnevnte sesong avsluttes i april hvert år med Skarverennet, et av verdens største turskirenn. Snøscootersafari og Snørafting er også mulig å oppleve her.

Med fjell på alle kanter er mulighetene for fjellvandring og tursykling sommerstid uendelige. De ekstreme naturopplevelser kan du få ved å besøke Pink Park terrengsykkepark - et av få slike anlegg i Norge.

Geilo og omegn er rikt på historiske tradisjoner. Her finner du vikinggraver, husmannsplasser, rosemaling og ekte bondekultur. Du kan oppleve helnorsk stølsliv, folkemusikk og folkedans.

Hol kommune har også en lang industrihistorie, og er spesielt kjent for sin produksjon av kniver, ønsker og verktøy. Fabrikkene, som ligger nær Geilo sentrum, har egne utsalg.

Fjellområdene innbyr til vandring og turer på sykkelsetet. Ta for eksempel sommerheisen til Geilotoppen - et fint utgangspunkt for turer videre innover i fjellet. Fra Haugastøl kan du sykle innover til Finse og videre til Flåm på Rallarvegen. Den sprekeste kan fortsette helt til Voss!

Geilo er vertskap for en rekke faste arrangementer igjennom året, blant annet landets største Ice Music festival, Spark-VM og Gjestebod til fjells.

Hva skjer på Geilo - få mer informasjon om aktiviteter, arrangement og severdigheter her

Vi kan tilby hytter og leiligheter ved blant annet Geilolia og Havsdalsgrenda. Gå videre til oversikt og online booking for hytter og ferieboliger ved Geilo og omegnHurtigsøk
Ankomst
Avreise
Antall personer


Hyttekart.png

Nyhetsbrev