Gudbrandsdalen

I Gudbrandsdalen er det bredt valg av vintersportsmuligheter og de største alpin- og langrenns-destinasjonene er Skeikampen, Kvitfjell og Gålå.

Overnatting på Østlandet - Gudbrandsdalen - ctl00_cph1_mImage
Gålå er en av destinasjonene du kan besøke i Gudbrandsdalen.

Fjellområdet mellom Skei og Gålå i Gudbrandsdalen kalles også Peer Gynt Ski Region. Kvitfjell knyttes sammen med resten av regionen via langrennsløyper vinterstid.

I dag gir Skeikampen, Kvitfjell og Gålå spennende valgmuligheter for alle som ønsker aktiviteter og opplevelser i naturen!

Smørstabbreen, en topptur til over 2000 m.o.h. i Jotunheimen, innendørs klatring og kanosafari på fjellvann ved Peer Gynt Veien. Henrik Ibsens Peer Gynt ved Gålåvatnet settes opp i friluftsteateret hver sommer og Per Gynt Stemnet, en 12 dagers årlig kulturfestival, Vikingfest i Skei Vikingland kan forhåndsbestilles arrangert ved begynnelsen av august hvert år.

Sommerstid kan du ta med sykkelen via sommerheisen til toppen eller ta et slag "høyfjellsgolf" på 900 m.o.h. Banen er en av de høyest beliggende golfbaner i Norge.
Peer Gynt Veien viser frem vår vakre natur.

Turistene som besøkte Gålå for 100 år siden, fant det samme som turistene setter pris på med Gålå i dag vakker norsk natur og ikke minst unik utsikt mot fjellpartier i Jotunheimen og Rondane

Henrik Ibsen var på reise i vakre Gudbrandsdalen flere ganger, og hentet muligens inspirasjon til å skrive sin Peer Gynt, fra historiene om den virkelige Per Gynt, som skal ha levd i Gudbrandsdalen på 1800 tallet. Gynt har videre gitt navn til en vei, et skiområde og en kulturfestival!

Hva skjer i Gudbrandsdalen– få informasjon om aktiviteter, arrangement, og severdigheter her

Gå videre til oversikt og online booking av hytter og leiligheter i Gudbrandsdalen Hurtigsøk
Ankomst
Avreise
Antall personer


Hyttekart.png

Nyhetsbrev