Hafjell og Hunderfossen

Hafjell er mest kjent for sitt fine alpinanlegg og Hunderfossen Familiepark. Med kort avstand til Lillehammer, og aktivitetsmuligheter som "står i kø" er destinasjonen blitt et populært reisemål både sommer og vinter.

Overnatting på Østlandet - Hafjell og Hunderfossen - ctl00_cph1_mImage
Foto: Ute Foto - Innovasjon Norge.

Hafjell finner du helt sør i Gudbrandsdalen. Stedet er mest kjent for sitt store alpinanlegg og Hunderfossen Familiepark. Hafjell ble virkelig satt på kartet med OL på Lillehammer i 1994, og siden den gang har mang en turist latt seg begeistre av området. Med kort avstand til Lillehammer, og aktivitetsmuligheter som "står i kø" er destinasjonen blitt et populært reisemål både sommer og vinter.

Mulighetene for å boltre seg i snølandskapet er stort. De fleste kommer til Hafjell på vinteren for å stå på ski. I Hafjell Alpinsenter kan du utfolde deg enten du er liten eller stor. Kombiner gjerne med en tur i langrennsløypene på Øyerfjellet eller med adrenalinkick i Bob- og Akebanen.

Hafjell Alpinsenter byr på 33 km løyper hvorav: 9 grønne, 9 blå, 6 røde og 4 svarte løyper. Det finnes 28 nedfarter, den lengste med 7 km, 12 heiser hvorav 3 heiser er tilrettelagt for nybegynnere og barn.
For de som foretrekker langrenn er det ca. 300 km preparerte turløyper å velge mellom i Øyerfjellet. Disse er knyttet sammen med løypene fra Nordseter og Sjusjøen.

Hafjell og Øyer har om våren, sommeren og høsten også mye å by på. Øyerfjellet er kjent for sine vidder, flotte turterreng og gode jakt- og fiskemuligheter. Fjellveiene i Øyerfjellet passer fint til korte og lengre sykkelturer. Det finnes fremdeles en 30-talls setre i drift i Øyerfjellet - ta deg en tur dit

Fra slutten av mai til begynnelsen av september byr Hunderfossen familiepark på utallige opplevelser med mange ulike attraksjoner, som bondegården, bilbaner, Eventyrgrotta, Eventyrslottet og mye mer.

I området rundt Øyer/Hafjell/Hunderfossen arrangeres blant annet dette: Sykkelrittet Styrkeprøven, Countryfestivalene på Vinstra + Skjåk, Birkebeinerrittet og Lillehammer Bluesfestival.

Hva skjer i Hafjell og Hunderfossen – få informasjon om aktiviteter, arrangement og severdigheter her

Vi har hytter til leie beliggende ski inn/ ut til Hafjell Alpinsenter – gå videre til oversikt og
online booking av hytter i Hafjell Hurtigsøk
Ankomst
Avreise
Antall personer


Hyttekart.png

Nyhetsbrev