Jotunheimen

Nord-Europas største fjellområde Jotunheimen ligger mellom Oppland og Sogn og Fjordane, og er et stort sett urørt fjellområde preget av majestetiske fjell og isbreer.

Overnatting på Østlandet - Jotunheimen - ctl00_cph1_mImage
Foto: Johan Berge - Innovasjon Norge.

Jotunheimen ligger mellom Oppland og Sogn og Fjordane, og naturen er stort sett preget av fjell og isbreer. Jotunheimen har mer enn 200 topper over 2000 m.o.h. og er med dette Nord-Europas største og høyeste fjellområde.

Nasjonalparken har flere store innsjøer. Den største er Gjende, kjent for sin smaragdgrønne farge på sensommeren.

Her er det mulighet for mangfoldige aktiviteter: Om det er båtliv eller badeliv, om dere ønsker Brevandring, Isklatring, Turgåing, Rafting, Sommerski, Ridning, Klatring, Jakt, Fiske eller et museumsbesøk. Her finnes det meste!

Galdhøpiggen sommer skisenter ligger ved foten av Nord-Europas høyeste fjell på 1850 m.o.h. og tilbyr alt fra skiutstyr, god snøkvalitet og mulighet til en fin pause i kafeteriaen. På Sognefjellet finnes det oppkjørte langrennsløyper både for skøyting og klassisk.

På Kvila Turistheim er det mulighet å leie både båt og fiskeutstyr. Skjåk Rafting tilbyr både faste og skreddersydde raftingturer. I Skjåk er det også mulighet til å leie kanoer om sommeren. På Nissegarden under Lomseggen er det mulig å bade i oppvarmet svømmebasseng m/vannsklier.

I Jotunheimen Nasjonalpark finner du de 27 høyeste fjell-toppene i landet og blant dem de to høyeste fjellene i Nord-Europa, Galdhøpiggen 2469 m og Glittertind noen meter lavere.

Jotunheimen er vertskap for en rekke faste arrangementer igjennom året, blant annet Peer Gynt Spelet.

Hva skjer ved Jotunheimen - få informasjon om aktiviteter, arrangement og severdigheter her

Gå videre til oversikt og online booking for hytter og ferieboliger i JotunheimenHurtigsøk
Ankomst
Avreise
Antall personer


Hyttekart.png

Nyhetsbrev