Norefjell og omegn

Norefjell bringer med seg en aura av norsk skihistorie; av Olympiske leker og seiersdryss. Men også av skiglede og alminnelig utferdstrang. Oslos nærmeste høyfjell er ikke bare elitens paradis, men også et reisemål for den alminnelige skiløper!

Overnatting på Østlandet - Norefjell og omegn - ctl00_cph1_mImage
Norefjell - Oslos nærmeste høyfjell.

Norefjell ligger kun 1 1/2 times kjøretur fra Oslo og her finnes det mange tilbud for både nybegynnere såvel som for allerede erfarne ski kjørere. Andre alpinmuligheter i denne regionen finnes ved Haglebu Skisenter og Tempelseter.

Ved Norefjell er det i tillegg mer enn 100 km med preparerte turløyper for langrennsentusiaster. Løypenettet er også knyttet sammen med andre løypenett, så herfra kan du gå helt til opp til Hardangervidda!

Hos Sigdal Motorsenter kan man vinterstid kjøre crosskart, snøscooter og rally. Andre sesongavhengige aktiviteter som aking, trugeløp, lassokasting osv. tilbys av andre aktører i området.

Norefjell er et fantastisk turområde også om sommeren. Du kan ta deg en tur langs oppmerkede løyper opp til Høgevarde 1459 moh eller oppleve naturen fra hesteryggen. De som foretrekker å fiske finner ro og fred ved Krøderen. Vannet byr på abbor, sik, gjedde og storørret. Kanopadling på fjorden anbefales også, for en mer særegen opplevelse av den fantastiske naturen.

I området rundt Norefjell finnes det en rekke muligheter for spennende kultur opplevelser. Kunstnerdalen byr på Herregården Ringnes Gård, Eventyrslottet Villa Fridheim, Blaafarveværket og hjemmene til både Chr. Skredsvig og Th. Kittelsen. Krøderbanen med stasjonsmuseum og komplett stasjonsanlegg fra 1872 anbefales også.

Hva skjer ved Norefjell – få informasjon om aktiviteter, arrangement og severdigheter her

Ved Norefjell og omegn kan du bo i hytter og ferieleiligheter rett i nærheten av skibakken, både ved bunnstasjonen og lenger opp i skisenteret. Vi har også et utvalg av hytter i ulike størrelser beliggende ellers rundt om ved Norefjell og omegn.

Gå videre til oversikt og online booking av hytter og ferieleiligheter ved Norefjell og omegnHurtigsøk
Ankomst
Avreise
Antall personer


Hyttekart.png

Nyhetsbrev