Rondane og Dovre


Rondane har inspirert det norske folk gjennom flere århundre – både i billedkunst, musikk, litteratur og forskning og er et spennende og spesielt fjellområde!

Overnatting på Østlandet - Rondane og Dovre - ctl00_cph1_mImage
Rondane er en del av en nesten sammenhengende fjellrygg som strekker seg fra Dovrefjell i nordvest ned til Fåberg/Ringebu i sydøst.

Rondane Nasjonalpark omfatter området rundt Rondevatnet og de høyeste fjellene. Parken består av enorme fjell og dype daler, elvejuv og vidder.

Rondane er godt tilrettelagt for friluftsliv, med kilometervis av merkede sommer- og vinterstier for fjell- vandring. Her finnes også fine muligheter for jakt og fiske. Jordpyramidene "Kvitskriuprestene" er et populært turmål.

Alle fjelltopper over 2 000 moh. i Rondane nåes relativt lett. Følg merkede stier fra fjellstuene til Rondeslottet, Høgronden, Storronden, Veslesmeden og Vinjeronden.

Om du trives på sykkel eller foretrekker å ta fotturer, om du liker krevende turer eller lettere turer, her finnes turer for alle! Ta på deg fjell skoene og legg ut på uforglemmelige turer i Rondane Nasjonalpark - turer forbi fantastiske fossefall, på rolige vidder og enorme fjellpartier, med topper som strekker seg over 2000 moh.

Her kan du også besøke Jørundgård i Kristin Lavransdatters rike. Under innspillingen av den norske filmen Kristin Lavransdatter ble denne gården rekonstruert. Nå er det ulike arrangement i Middelaldergården, som for eksempel teateroppsetninger, utstillinger, konserter og omvisninger.

I Gudbrandsdalen - på Opplandssiden av Rondane, arrangeres en rekke faste arrangementer av ulik art igjennom året, blant Peer Gynt Stemnet, Titanofestivalen og Countryfestivalen.

Hva skjer ved Rondane og Dovrefjell – få informasjon om aktiviteter, arrangement og severdigheter ved Rondane og Dovrefjell her

Vårt utvalg av utleiehytter og andre typer ferieboliger ved Rondane finner du i Kvam, på Kvamsfjellet/Rondablikk og ved Dovre.

Gå videre til oversikt og online booking av hytter og ferieleiligheter ved Rondane og DovreHurtigsøk
Ankomst
Avreise
Antall personer


Hyttekart.png

Nyhetsbrev