Om Nord-Norge

Samekultur og midnattssol - særegne opplevelser i nord

Nord-Norge - Om Nord-Norge - ctl00_cph1_mImage
Opplev samekulturen i Nord-Norge.

Samene er eneste nålevende stamme av urbefolkning i Europa, med bosetning i de nordlige deler av Norge, Sverige, Finland og Russland.

Reindrift og nomadeliv har vært en viktig del av samekulturen. Forfedrene var et halvnomadisk jeger- og fiskefolk og deler av det samiske området har vært bosatt i mer enn 10.000 år.

Nord-Norge regionen omfattes av de tre fylkene som ligger lengst i nord i vårt langstrakte land: Nordland, Troms og Finnmark.

Fjellformasjonene i nord skiller seg ut fra det man ser ellers i Norge, og er et minneverdig skue, selv om de ikke er like høye som på Vestlandet og i Midt-Norge. Med Finnmarksvidda, som er en av Norges største vidder, innbyr denne landsdelen virkelig til jakt, fiske og villmarksliv.

I Nordland finner man Lofoten/Vesterålen hvor fjellene danner en lett gjenkjennelig silhuett. Finnmark er det nordligste fylke i Norge og grenser mot Sverige, Finland og Russland.

Det langstrakte vidde- og fjell landskapet med høyder fra 250 til ca. 1150 moh deles opp i flere store halvøyer helt i nord, som Porsangerhalvøya, Nordkinnhalvøya og Varangerhalvøya.

Nord-Norge har mye å by på - bestill overnatting i hytter og ferieboliger i Nord-Norge herHurtigsøk
Ankomst
Avreise
Antall personer


Hyttekart.png

Nyhetsbrev