10 ting å gjøre på hytta om vinteren


Mange forbinder hyttetur på fjellet med langrenn og alpin. Og stemmer jo. Men det er så mye annet man kan gjøre også. Det er ikke alle som er like glade for den 8 timers lange langrennsturen eller å være i bakken i en uke i strekk. Når du leier hytte på fjellet er det så mange andre ting man kan gjøre. Her er noen forslag til hva du kan gjøre på hytteferien:

 

  1. Lag snøhule

Dette er morsomt for barna og god mosjon for de voksne. Ikke la fantasien stoppe deg – bygg tuneller, tårn og huler. Sett lys i om kvelden!

  1. Måneskinnstur på langrenn

Når det er fullmåne, er det fantastisk å ta en kvelds- eller natt-tur på langrenn i måneskinnet. Dette er spennende for barna å være med på, og lar du barna være hjemme, er det en romantisk tur for de voksne

  1. Familiekonkurranse / Rebusløp

Lag en konkurranse for hele familien. Kast snøball på blink, hopp på ski og gå skirenn på ideal tid. Her er det bare fantasien som stopper deg! På kvelden kan man ha medaljeutdeling.

  1. Aking

Aking er en aktivitet som alle kan være med på, store og små! Kjempegøy og fantastisk mosjon! Mange steder kan du ake rett utenfor hytta, men det kan også være målet med skituren. Ta med en rull med søppelsekker i sekken så man kan overraske barna med aking når man kommer til målet.

  1. Trugetur

Er du ikke så glad i ski, eller har du lyst til å oppleve naturen på en annen måte på vinteren? Med truger kan du gå i tett spennende trollskog eller åpne vidder. Kanskje ser man noen dyr om man er helt stille.

  1. Lag mat sammen

La barna bestemme hva det skal være til middag, og la de ha hovedansvaret for maten. Eller la lillesøster stå for forretten, onkel for hovedretten og la pappa og storebror lage desserten. Ekstra spennende er om det hele tilberedes på en bålpanne ute!

  1. 100 meters skitur

Har lillebror akkurat lært å stå på ski? Eller orker egentlig ikke bestemor være med på langrennsturen lenger? Lag en 100 meters skitur. Det skal ikke mer til enn at man ikke ser hytta for at man kan føle at man er på skikkelig tur. Pakk sekken full, du skal jo ikke langt. Ta med reinsdyrspelsen så man ikke fryser, pølser til grilling, miniski og spade til hoppkonkurranse og masse varm kakao. Da kan man være på tur rett ved hytta hele dagen.

  1. Spille

Man kan ikke være på hyttetur uten å spille spill. Ta med noe som passer for alle. Spill som barna synes er gøy og som ikke tar så lang tid. Og ta med Risken så de voksne har et spill de kan kose seg med over flere dager etter barna har lagt seg.

  1. Snøballkamp

De voksne mot barna! Kast på hverandre eller kast på blink. Som voksen lar man seg veldig raskt rive med, men vær forsiktig så man unngår ulykker!

  1. Quiz

Det er ikke kun i påsken quiz hører til. Dette hører med på alle hytteturer. En enkel løsning er å skaffe seg en quizbok, eller ta for deg spørsmålene fra det gamle Geni-spillet. For de mer kreative kan man lage quiz på forhånd, her kan du bruke appen Kahoot. Man kan være på lag eller spille en og en. Spiller man på lag så bland barn og voksne. Husk at barna sitter på mye kunnskap de voksne ikke kan noen ting om. 

 

Klikk her for å se alle Norgesbookings hytter

 

Her er noen forslag til hytter: