Topp 10 ting du å ta med på hytta om vinteren


Det å pakke bilen til hytteturen er ikke alltid like lett. Det er mye som skal med og har man leid en hytte på fjellet, er det ikke alltid man vet hva som finnes på hytta. Men vi har noen råd til deg som skal på hytta, med 10 ting som kan være med å redde ferien!

 

  1. Spill

Ha med spill som hele familien kan delta i. Vi anbefale da Yatzy! Dette tar lite plass i bagasjen og er et spill store og små kan være med på. De aller fleste kan spillet fra før, og har man tilfeldigvis med en som er helt uerfaren så læres det på 15 sekunder.

  1. Spade

Dette er et redskap som er både praktisk og gøy. Noen ganger må man måke frem stien til hytta etter store snøfall, eller bilen etter endt opphold. Men spaden kan selvfølgelig også brukes til å lage snøhuler, bygge hopp eller som akebrett om man har glemt dette

  1. Akebrett

Aking er en aktivitet som alle kan være med på, stor og små! Kjempegøy og fantastisk mosjon! Det kan være vanskelig å få plass til snowraceren i bagasjen, men et rumpeakebrett eller eventuelt en rull med søppelsekker fungerer også bra!

  1. Tennbriketter

Det er utrolig kjedelig å skulle kose seg foran peisen, så klarer man ikke få fyr. Ha alltid med noen tennbriketter i bagasjen, så du er sikker på at peiskosen er sikret. Det er faktisk bevist at det å se på flammer gir oss en indre ro, og gjør oss mer avslappet. Blodtrykket og stressnivået synker når vi sitter foran peisen. Nordmenn brenner 190 000 tonn ved på hytta hvert år (så vi burde være temmelig avslappet …?)

  1. Stearinlys

Som med peiskos, hører stearinlys med på hyttetur. Om det så er bare for hygge, eller en nødvendighet for i det hele tatt å ha lys på hytta, er det kjekt å alltid ha med noen stearinlys. Husk: Normale lange lys lyser bedre enn telys og kubbelys.

  1. Olje, salt, pepper og dopapir

Det er veldig kjedelig å komme til en hytta langt opp på fjellet, å innse at man ikke har noe å steke i, maten ikke har noe krydder -  eller, i verste fall, det ikke finnes noe toalettpapir. Ta alltid med dette, så unngår du noen enkle kriser!

  1. Gnagsårplaster

Dette er noe som virkelig kan redde ferien! Om man skulle være uheldig å få gnagsår på første skitur, så kan det ødelegge resten av ferien.

  1. Godterier

Snop er noe som hører med på en koselig hyttetur! Både Kvikklunsj til skituren og potetgullet til spillkvelden. Et Kinderegg til den minste kan redde enhver situasjon!

  1. Bok og vin

Å slappe av foran peisen med en god bok og et glass vin er for mange den ultimate avslappingen. Det er deilig med fullstendig ro når barna har lagt seg.

  1. Ikke glem hunden

Hunden skal vel ikke på kennel mens du er på hyttetur? Nei den må være med. Den får deg ut på tur om det skulle være litt grått en dag, og er godt selskap på hyttetur. Sørg for at du leier en hytte hvor hunden kan være med på tur!

 

Klikk her for å se alle Norgesbookings hytter

 

Her er noen forslag til hytter: