Leie hytte i Bergen


Leie hytte i Bergen.

Bergen regnes som vestlandets hovedstad, og sentrum ligger som et naturlig amfiteater omgitt av fjell. Byen er kanskje mest kjent for Bryggen, den gamle trebebyggelsen som nå har fått plass på UNESCOs verdensarvliste. Denne delen av Bergen stammer fra perioden fra 1300- til 1500-tallet, da byen var en del av hanseatenes handelsforbund. De tradisjonsrike trehusene har opp gjennom årene vært utsatt for en rekke branner, men blitt gjenoppbygd og restaurert ved hjelp av tradisjonelle materialer og metoder for å bevare de opprinnelige konstruksjonene.

Bergens beliggenhet er perfekt for dem som vil utforske de vestlandske fjordene og alt regionen har å by på av friluftsopplevelser. Byen er lett tilgjengelig med fly, tog, buss og båt. Her er et lite utvalg av alt som venter deg når du besøker Bergen

Aktiviteter i Bergen 

  • Bryggen museum, Det hanseatiske museum og andre museer
  • Fisketorget
  • Fløibanen (kabelbane)
  • Ulriken 643 (svevebane)
  • Fotturer
  • Sykling
  • Museer
  • Togtur til Flåm

Bryggen museum, Det hanseatiske museum og andre museer

Det er ikke mye som slår en bedagelig rusletur i det historiske området. Spaser langs Bryggen og beundre de karakteristiske husfasadene. Ta deg tid til å stikke innom noen av butikkene og kafeene, og gå ikke glipp av de smale smugene og bakgatene.

Et besøk på Det hanseatiske museum er også et must. Museet har sentral plassering på Bryggen og er et av de eldste bygningene. Her kan du reise tilbake i tid og se hvordan husene opprinnelig var innredet, den gangen da de summet av et yrende liv med kjøpmenn som handlet med fisk og korn.

Billetten gir også tilgang til Schøtstuene. Schøtstuene var forsamlingsrom som kjøpmennene brukte om vinteren. Her ble det servert varme måltider og holdt møter, og stuene fungerte som både rettssaler og undervisningsrom.

Bergen har også en rekke andre museer og kunstgallerier, som Edvard Griegs hjem Trollhaugen, Lepramuseet og KODE-galleriene, bare for å nevne noen.

Fisketorget

I sentrum av Bergen, ikke langt fra kaikanten på Bryggen, ligger Fisketorget, som regnes som obligatorisk for alle besøkende. De kortreiste produktene holder topp kvalitet. Her kan sansene glede seg over utvalget av både rå og tilberedt sjømat som kamskjell, østers og ferske reker. Du velger selv om du vil spise på stedet eller ta med hjem.

Fløibanen

Fløibanen er en kabelbane som frakter deg til Fløyens topp på bare seks minutter. Fløyen gir deg byens beste utsikt over sentrum og de omliggende områdene. Er du heldig med både vær og tidspunkt, kan du se solen synke i havet.

Dette er også et ypperlig utgangspunkt for både fjellturer og rusleturer i skogen. Gå ikke glipp av Trollskogen, som sjarmerer alle aldersgrupper. Ønsker du forfriskninger, finner du Fløien Folkerestaurant ved øvre stasjon, og herfra har du fantastisk utsikt over byen.

Ulriken 643

Svevebanen Ulriken 643 henter navnet sitt fra fjellets høyde, som altså er 643 meter over havet. Ulriken er dermed Bergens høyeste fjell. Banen gir deg en uforglemmelig reise og panoramautsikt fra stasjonen på toppen. Også Ulriken er et fint utgangspunkt for fjellturer, og her kan du nyte storslagen utsikt over området.

Fotturer i Bergen

De sju fjellene som omgir Bergen, byr på utmerkede turmuligheter. Du kan gå opp Fløyen i stedet for å ta Fløibanen, og det er en fin utfordring på bratte veier. Mange foretrekker imidlertid en mykere start med banen og heller starte turen fra toppen. Fløyens nettside har ti forskjellige turer å velge mellom, så her kan du finne noe for hele familien, uansett formnivå. Etter bare ti minutters gange fra Fløibanen har du lagt byen bak deg og kan kjenne skogens ro.

Andre populære turer er opp Ulriken, det høyeste fjellet, turen over Vidden og Stoltzekleiven. Stoltzekleiven er en bratt, steinlagt trapp til Sandviksfjellet, et av Bergens sju fjell, og de 908 trinnene er en populær styrkeprøve blant dem som besøker Bergen.

Hvis du planlegger å gå i fjellet når du er i Bergen, er det viktig å ha i tankene råd og regler som gjelder for slike turer, og være føre var.

Sykling i Bergen

Bergen har alltid vært en sykkelby, og det ble bekreftet til gangs da byen var vert for sykkel-VM i 2017. Her finner du noe for enhver, fra lange utflukter på tur- eller terrengsykkel til lokale småturer.

På nettstedet Map my Ride kan du finne inspirasjon og en rekke forslag til ruter i og nær Bergen.

Tradisjonsmat

Bergen ble UNESCO gastronomiby i 2015, og beliggenheten mellom fjorder, hav og land har gitt inspirasjon til en rekke spesialiteter. Bergen er stolt over sin historie, tradisjon og bærekraft når det gjelder mat og ingredienser. Byen er også hjem for en rekke kokker i verdensklasse og flere førsteklasses restauranter. Fortvil ikke om du ikke skulle ha råd til å spise på noen av dem – Bergen har mange utmerkede steder der du kan nyte smaken av Vestlandet og noen av spesialitetene derfra!

Det berømte fisketorget finner du i hjertet av byen blant fjordene og de sju fjellene. Fisketorget har vært møteplass for kjøpmenn og fiskere helt siden 1200-tallet.

Spesialiteten persetorsk blir både sukret og saltet før den legges i press i to dager, og den blir tradisjonelt servert som julemiddag.  

Bergensk fiskesuppe er en delikat, kremet suppe som lages av de ingrediensene man har, sammen med urter og garnityr. 

Du finner også røykt fisk på Fisketorget, av laks, ørret, sild, makrell, torsk og kolmule, så vel som tørrfisk, som vanligvis blir vannet ut før den tilberedes.

 

Populære aktiviteter

Kontakt oss
+47 32 08 57 10