Leie hytte på Norefjell


Norefjell er et fjellområde som ligger et par timers kjøring nordvest for Oslo. Fjellene her er ikke spesielt høye, men kjennetegnes av bratte fjellsider.

Norefjell er et populært skisted, kjent for sine idylliske løyper i skogkledt terreng. Om sommeren er Norefjell et populært sted å dra for å få en pause fra byens mas og oppleve alt naturen har å by på.

Fra Oslo når du Norefjell med bil eller ekspressbuss, og turen tar under to timer.

Leie hytte på Norefjell vinterstid

Det familievennlige skistedet ligger ikke langt fra Oslo, og i 1952 ble noen av øvelsene i vinter-OL holdt her. Her er det 14 skiheiser, og du har 30 alpinløyper å velge mellom, fra de øvre områdene på 1459 moh. helt ned til innsjøen Krøderen. 

Norefjell er også et godt alternativ for snowboardere, som kan prøve seg på hopp og andre utfordringer i terrengparkene.

Vinteraktiviteter

  • Langrenn
  • Alpint
  • Snowboard
  • Skøyter
  • Innendørs klatring

Leie hytte på Norefjell om sommeren

Er det fredelige omgivelser og variert friluftsliv du er ute etter, er Norefjell rett sted om sommeren. Sykling og fotturer er populære aktiviteter, og på Krøderen kan du drive diverse typer vannsport.

Sommeraktiviteter

Fotturer i Norefjell

Vil du gå Norefjells beste fottur, skal du sette kursen mot Høgevarde, som er det nest høyeste fjellet på Norefjell-platået. Det går T-merket sommersti fra Høgevarde til Norefjell. Turen er om lag 12,8 kilometer lang og tar cirka 4,5 timer. Turistforeningens T-merkede stier er godt vedlikeholdt – hold utkikk etter de røde T-ene langs ruten.

Planlegger du tur til Høgevarde eller andre steder, må du ha i tankene at været kan skifte raskt. Husk også å beregne tiden slik at du kommer hjem mens det fortsatt er dagslys, og kle deg i fornuftige klær og sko. Sørg for å ha flere lag i tilfelle været skulle forandre seg.

Vel oppe på platået venter flere flere stier og muligheter til å utforske det eventyrlige landskapet og floraen og faunaen der.

Krøderen museumsjernbane

Krøderbanen er 26 kilometer lang og går fra Krøderen stasjon i sørenden av Krøderen til Vikersund stasjon.

Krøderen stasjon ble først åpnet i 1872, og lite har forandret seg siden den gang. Selve museet befinner seg på Vikersund stasjon, der du også finner en flott restaurert togstasjon som nærmest føles som en reise tilbake i tid.

Nå er det Norsk Jernbaneklubb som driver banen, og noen dager hver sommer kjører de ekte damplokomotiver, vogner og antikke dressiner på linjen. Selv om du ikke skulle være så heldig å få billett til et av togene, kan du besøke museet og jernbanekafeen.

Vatnås kirke

Hvis du er i Vatnås, må du få med deg Vatnås kirke, som ble bygd så langt tilbake som i 1665. Her ligger Olavskilden, som sagnet sier har helbredende virkning og aldri tørker ut.

Vatnås kirke er ikke stor, men innvendig er den svært vakkert dekorert. 

Villa Fridheim

Med sin plassering på ei øy i Krøderen er Villa Fridheim et ekte eventyrslott. Huset ble bygget i sveitserstil i 1892 av trelasthandleren Svend Haug, og det har hatt mange bruksområder opp gjennom årene. Tyskerne brukte bygningen under okkupasjonen, og etter det forfalt huset. I 1980 planla brannvesenet å brenne det ned i en brannøvelse. Heldigvis grep Norsk kulturråd inn og reddet bygningen. Villa Fridheim ble restaurert og åpnet på nytt i 1986, og nå er det museum for folkeeventyr der musikere og historiefortellere gjenskaper gamle fortellinger.

Mye av den opprinnelige innredningen i Villa Fridheim er blitt bevart, og rommene er dekorert med originale kunstverk. Også hagen er et vakkert skue. Den er laget etter modell av engelske landskapsparker, og her kan du følge en egen eventyrsti. Langs Krøderens bredder finner du enkelte sandstrender og viker der det er fint å dra på piknik. Er det varmt i været, kan du bade i innsjøen. Det er også mulig å leie kano.

 

Kontakt oss
+47 32 08 57 10