Leie hytte på Tjøme


 

Øya Hvasser ligger ytterst i Oslofjorden og et par timers kjøretur fra Oslo. Hvasser hører til øykommunen Tjøme i Vestfold, som ligger ved inngangen til Oslofjorden. Den vakre skjærgården ble formet og finpusset av isbreene, og de fleste småøyene er for små til å være bebodd.

Du kan kjøre til Hvasser, eller du kan ta toget til Tønsberg og buss derfra. Reisen tar noe over to timer, og nå som øya har fått bro til fastlandet, slipper du ferje. Flyplassen i Sandefjord ligger mindre enn en time unna, og området har også flere båtruter – en hyggelig måte å ankomme på.

Hvasser og skjærgården rundt er tilholdssted for mange typer viktig vegetasjon og liv i sjøen. Området hører inn under Færder nasjonalpark, en av to norske nasjonalparker som dekker undersjøiske landskap. Færder består av 340 kvadratkilometer med land, øyer, skjærgård og hav. Den lange kystlinjen betyr god tilgang til en rekke aktiviteter knyttet til vann. Området har også en mangfoldig kultur og historie. Vestfold har en fremtredende rolle i vikinghistorien, og det er gjort mange vikingfunn i området.

Lei hytte på Hvasser om sommeren

Hvasser er på sitt aller beste i sommermånedene. De lange sommerdagene, den fantastiske skjærgården og nærheten til Oslo gjør Hvasser til et populært reisemål for dem som ønsker seg vakker natur og fredelige omgivelser.

Sommeraktiviteter

Hvasser har en rekke sommeraktiviteter. Her finnes det noe for enhver, fra vannsport og båtturer til fiske og fugletitting.

 • Fotturer
 • Sykling
 • Vannsport, blant annet kajakk og seiling
 • Svømming
 • Båtturer
 • Fiske
 • Fugletitting

Fotturer og sykling på Hvasser

Området er supert til både fotturer og sykling, med lange kyststier og godt merkede ruter. Turistforeningen har to stier i området, og disse er alltid godt vedlikeholdt. Det finnes også en sykkelsti på 30 kilometer som går fra Tønsberg til besøkssenteret ved Verdens ende. Verdens ende ligger på sørspissen av Tjøme og har et vippefyr bygd av stein.

Hvasser – 3,8 km rundløype

Verdens ende – 3,1 km rundløype på Tjøme

Vannsport og båtturer på Hvasser

Om du skal utforske øyene i Vestfold, er kajakk det absolutt beste alternativet. Da kommer du tett på områder langs kysten som ikke er tilgjengelige til fots. Strandlinjen og grunnene rundt holmene har et fantastisk dyre- og planteliv.

Mange steder kan du også dra på båttur, både med arrangerte turer, taxibåt, seglbåt og RIB.

Hvis du planlegger båt- eller kajakktur, tenk sikkerhet og vis båtvett.

Fiske på Hvasser

Fiske har i mange år vært en viktig næringsvei på Hvasser. Øya har fortsatt et fiskemottak i drift som leverer til Brødrene Berggren – et av de eldste fiskehandlerne i Norge – og et nettverk av andre forhandlere.

På Hvasser får du flere typer fisk og skalldyr fra området:

 • Reker og kreps
 • Krabbe, østers og blåskjell
 • Sild
 • Laks og røykelaks

Hvis du planlegger å fiske på Hvasser, må du være oppmerksom på reglene som gjelder fritidsfiske.

Fugletitting på Hvasser

Hvasser er et populært område for fugletitting og for å oppleve trekkfuglene som følger årstidene og hekker her.

Hvassers vikinghistorie

Hvasser og Vestfold-regionen er full av vikinghistorie. Langs kysten finner du en rekke gravplasser, og vikingkulturen blir feiret med utstillinger, historier og både originale skip og modeller.

Hvasser vinterstid

Hvasser er hovedsakelig et sommersted, men også vintermånedene byr på hyggelige opplevelser, og mange av stiene er fortsatt åpne. Vinterlandskapet er særlig vakkert, og i den lave solen bader Hvasser i et helt spesielt lys som er populært blant fotografer.

Vinteraktiviteter

 • Fotografering og kunst
 • Besøke museer og gallerier i området

 

 

 

Populære aktiviteter

Kontakt oss
+47 32 08 57 10