Lei hytte ved sjøen


Liker du varme sommerdager, usjenert natur og en avslappende ferie - da kan en hytte ved sjøen være noe for deg. Nordmenn har lange tradisjoner med å reise fra byene til disse idylliske, koselige hyttene ved sjøen som ofte er designet for å få mest mulig ut av friluftslivet. Hytter langs kysten er svært populært i hele Skandinavia, hvor innbyggerne liker å gjøre det meste ute av lyse lange sommerdager.  I Sverige blir de ofte kalt ‘sommarstuga’, i Finland ‘mummonmökki’ og i Danmark ‘sommerhus’.

Norske hytter ved sjøen

Norske hytter langs Norges kyst er tradisjonelt bygd av tømmer, og selv om de ofte kalles sommerhytter / sommerhus brukes de året rundt. Mange av de har en hems – som ungene elsker, noen hytter/hus har utedo, så dobbeltsjekk hva du booker! Nordmenn er glad i å være ute og bruker gjerne hele dagen på turer i skog og mark, svømming, båtliv og fisking. De lange sommernettene blir ofte tilbragt på verandaen eller terrassen med bålpanne eller grilling. Mange hytter ønsker husdyr velkommen, så da er det bare å ta med «Fido» på ferie. 

Sjekk våre Reisetips på hvordan du kan reise i Norge og Europa med hund.

Her finner du din hytte ved sjøen

Det er svært populært ha ha hytte er langs kysten, spesielt Sør-Norge hvor sjøen er varm, sjømaten fantastisk og du blir tatt imot med åpne armen. Hvaler og Tjøme er begge populære destinasjoner og du kan nå disse innenfor ca. 2 timers kjøring fra Oslo. Ønsker du å reise litt lenger finner du bl. a Kristiansand og Mandal som er populære turistområder.

Leie hytte i Hvaler og Fredrikstad

Reiser du 2 timer sørøst for Oslo finner du Hvaler med sine 833 øyer og skjær. Nordmenn er veldig glad i dette området da du kommer rett ut i naturen, samtidig som du kun er noen få timer fra byen. Du kan kose deg med sjø, frisk luft og mange båtturer under oppholdet ditt. Du kan forvente å få mye god sjømat her også! Reis en tur til Fredrikstad, der Glomma møter havet og du vil få følelsen av å ha gått tilbake til fortiden. Ta en rusletur i Europas best bevarte festningsby og nyt de vakre trehusene og brosteinsgatene.

Ønsker du å utforske dette området, sjekk Norgesbooking sine sommerhytter i Fredrikstad og Hvaler.

Leie hytte i Vestfold

På andre siden av Oslofjorden finner du urørte Vestfold. Tjøme og Hvasser beliggende i Færder Nasjonalpark er svært vakre områder, også disse bare noen timers kjøretur fra Oslo. Her finner du en av de rikeste livsmiljøene i landet og et unikt landskap. Tjøme og Hvasser er perfekte områder å legge sommerferien til. Utforsk lange sommerdager på båttur, på stranda eller rulse rundt på svabergene. Føler du deg energisk kan du gjerne sjekke kyststiene til fots eller på sykkel.

Sjekk Norgesbooking sine hytter på Tjøme.

Leie hytte i Kristiansand og Mandal

Kristiansand og Mandal er lokalisert lengst sør i Norge. Området kalles Sørlandet og kystrekka er full av vakre idylliske øyer, skjær, strender og er det ideelle stedet å tilbringe sommerferien. Her finnes aktiviteter for hele familien og området syder av liv i sommermånedene. Turer, sykling, båtturer, kanoturer og fisking er populære aktiviteter. Ta gjerne en dagstur til en av de mange fyrtårnene du finner langs kysten. Gå heller ikke glipp av en av de mange konsertene som blir arrangert i løpet av sommeren. I Mandal finner du ukentlige live konserter kjent som MandaLive og den populære Skalldyrfestivalen.

Sjekk Norgesbooking sine hytter på Sørlandet.

Norgesbooking-teamet har mange års erfaring med utleie av hytter og ferieboliger, så har du noen spørsmål eller du trenger noen tips er det bare å ta kontakt med oss. Ring oss på 32 08 57 10 eller send oss en mail til post@norgesbooking.com

 

Se alle våre hytter langs kysten i Norge her: Hytter ved sjøen 

Du kan også følge oss på Instagram eller Facebook for informasjon om utleie av hytter og tips til ferien din.