Lei hytte på fjellet i sommer


Ønsker du å oppleve ekte norsk sommer? Frisk luft, flotte farger, fiskevann, turstier og sykkelveier – mulighetene er endeløse. En slik ferie får man kun i Norge.

Temperaturen er ikke alt for høy, og du sparer penger på å slippe flyturen. For en familie kan dette blir et betydelig beløp. Da kan du heller unne deg en godt utstyrt hytte med alle fasiliteter? Eller er du en av de som slapper best av i en helt enkel hytte? Det er mange av oss. Da blir livet enkelt, og man kan fokusere på å kun nyte naturen rundt eller flammene i peisen. Vet du det er bevist at peis og flammer senker blodtrykket?

I Norge kan du oppleve turer i fint fjellterreng, i blomsterfylte daler, trollskog, skiturer på vidda og fantastiske toppturer.

Leie hytte

Å leie hytte er en perfekt måte å tilbringe ferien på. Å være på hyttetur er mye mer sosialt enn å bo på hotell. Og har man med barn, kan man enkelt legge de til å sove på kvelden mens man selv kan slappe av, og ikke må sitte på et mørkt hotellrom mens barna sover. Det er også koselig å lage mat sammen, spille spill, sitte foran peisen eller se en god film på tv. Å leie hytte er også mye rimeligere enn hotell. Hytter kan man leie i juli fra 400-500 per person for en uke! Rimeligere overnatting er vanskelig å få om du ikke velger telt. Se alle våre fjellhytter her.

Fjellturer

Ønsker du fjellturer i ferien kan du selv bestemme om du ønsker å være der «alle andre» er, som å gå Besseggen eller til Prekestolen. Ellers du kan oppsøke områder hvor du kan gå lange turer uten å se andre mennesker. Du kan velge bratte utfordrende turer til kjente eller ukjente topper, eller du kan velge en rolig avslappende tur i godt merkede stier. Uansett er det lite som slår det å pakke en god niste, fylle sekken med kaffe, kakao og kvikklunsj og nyte en lang, eller kort, tur i norsk natur. Klikk her for å se våre hytter i fantastisk fjelltur terreng 

Skal du ha med små barn på ferie? Husk at turene trenger ikke være de lengste eller til de høyeste toppene for at turen skal være super. Barn er ikke så opptatt av utsikt eller høydemeter. De synes det er spennende med det rare treet som har falt over ende som man kan gynge på, de fine hvite steinene og kråkesølvet, eller den store steinen som man kan klare å klatre opp på med litt hjelp fra pappa.

Man må ikke ha familie og barn for å ha flotte turer på fjellet i Norge. Går du alene eller med få venner, kan du utfordre deg enda mer, og gå akkurat så langt eller så bratt du bare vil. Eller legge deg ned ved et fjellvann å ta en lur, uten noen trenger å vite at mesteparten av dagen så lå du akkurat der.

Ridning i fjellet

Har du ikke så lyst til å gå så mye, men likevel se en del av fjellet? Hva med en ridetur? Over hele landet arrangeres det rideturer om sommeren. Ofte er det alt fra 2 timers turer til heldagsturer. Og du trenger ikke være en erfaren rytter for å delta. Er du nybegynner vil du få en snill og rolig hest som ikke vil gjøre en flue fortred. Er du dreven i salen så kan man ofte be om å få en hest med litt mer fart i, slik at du får en utfordring. Men husk, selv om det kan være avslappende, vil nok gangsperra komme dagen etter.

Fornøyelsesparker

Når man er på hyttetur, trenger man ikke å bruke vært minutt ute på fottur. Det er mange fornøyelsesparker å besøke rundt om i landet. Mange av de har dyr i fokus, som Bjørneparken på Flå, som i tillegg til bjørner, har teateroppsetninger, reptilland og mange andre norske dyr. For enda mer dyreliv kan man i samme område besøke Langedrag på Tunhovd. Her kan man se ulv, gaupe, reinsdyr og moskus, i tillegg til masse hester, kaniner, geiter og andre gårdsdyr.

I Gudbrandsdalen kan du ta med barna i Hunderfossen Familiepark med mange spennende aktiviteter for alle aldre. Har du mindre barn, opp til 8 år, kan vi anbefale Lilleputthammer Familiepark. Er det en regnværsdag, så er en tur på et badeland alltid velkommen. Og er det ikke noe badeland i nærheten er det ofte et hotell hvor man kan betale for å bade.

Fiske i fjellet

Husk også å ta med fiskestanga på ferien. Fjellet i Norge har så mange flotte fiskevann og det er spennende for liten og stor å se om man klarer å få napp. Tilbake på hytta kan man tilberede fisken å oppleve å spise noe man har fanget selv. Og liker man ikke fisk, ja da er det kanskje en hyttenabo som blir svært glad over å få en nyfanget fisk. Vi har mange hytter hvor det er bra fjell-fiske i nærheten. Klikk her for hytter for fjell-fiske

Sykling i fjellet

Spennende utfordringer i vakker natur, enten du velger en høyfjellstur på sti eller en sykkeltur på grus. I den norskse fjellheimen finnes det utfordringer som passe den erfarne eller hele familien. En finner GPS-spor for en rekke turforslag for stisykling og sykling på idylliske grusveier på fjellet. Disse finner du på trailguide.net Se også turtips i boken Terrengsykling i Norge.

Ta med hunden på tur

Har du hund, så har man ofte ikke lyst til å plassere den i kennel mens man selv er på sommerferie. På hotell er det vanskelig å ha den med til frokost, middag og ellers rundt på hotellet. På en hytte kan den være sammen med dere hele tiden. Den kan ligge under bordet som den gjør hjemme, eller gjerne foran peisen som mange hunder liker på hyttetur. Ellers er de selvfølgelig med på alle fjellturer i all slags vær. Ofte er det hunden som får deg ut på en luftetur i ruskevær. Og da er det enda bedre å komme hjem å drikke kakao foran peisen. På varme dager blir den gjerne med å bader i et fjellvann sammen med deg. Se alle våre hytter hvor hunden kan være med her: Hytter hvor hund er tillatt

Internett på hytta

For mange av oss, så er avhengigheten eller nødvendigheten etter å være på nett en realitet. Kanskje spesielt hvis man har tenåringer. Eller kanskje du gjerne vil på fjellet men du kan ikke ta deg fri fra jobben en hel uke? Da er det veldig kjekt at mange av våre hytter har internett. Da kan tenåringen spille spill på telefonen, de minste kan få sett Peppa Gris, du kan få sendt de e-postene du måtte få av gårde og dere kan se en god film når barna har lagt seg. Se alle våre hytter med internett her: Hytter med internett

På vei til hytta

Turen til hytta kan også være en del av opplevelsen. For eksempel ved å kjøre en av de 18 Nasjonale Turistvegene. Dette er kjøreturer gjennom vakker norsk natur der opplevelsene forsterkes med nyskapende arkitektur og kunst på utsiktspunkt og rasteplasser. Se alle de veiene her:

PS: Bilder av opplevelser i flott natur gir ofte flere likes enn en overfylt Syden strand

Om du trenger hjelp vennligst ta kontakt eller ring oss på 32 08 57 10 .