Opplev en hyttetur på fjellet


Om du ønsker en ferie hvor du er garantert snø og vakker natur, da er en hyttetur på fjellet den perfekte måten å nyte vinterferien din. Dagene kan du bruke ute i frisk fjelluft med morsomme aktiviteter som alpin, langrenn, skøyter eller kjelketur. Avslutt dagen i hytta med fyr på peisen og noe varmt i koppen.

De ansatte på Norgesbooking er eksperter på å finne riktig hytte for din fjellferie, og norske vintere er vår ekspertise så her er våre tips for hvordan du får en god ferie.

Gjør det meste ut av dagen

Den norske vinteren er kjent for begrenset dagslys på grunn av sin beliggenhet i nord. Heldigvis har vi fantastiske snøfylte dager som kan fylles med mange gøyale aktiviteter. På kvelden kan dere sitte rundt peisen og planlegge neste dags aktiviteter og utflukter. Kos dere med en god frokost før solen står opp, lag en nistepakke om dere planlegger å være ute hele dagen. Når solen stiger over horisonten er det på tide å komme seg ut i frisk luft. Langrenn er nasjonalsport så her finner man både stort og smått i de godt preparerte løypene. Alternativt kan dere prøve dere i slalombakken, en artig aktivitet for hele familien. Ønsker du variasjon i ferien kan du prøve hundekjøring, eller bare bruke dagen utenfor hytte hvor dere kan lage hopp, grille pølser lage snøhule.

Planlegg kveldsaktiviteter også

Vinterkveldene kan føre med seg både hyggelige og romantiske muligheter. Lag en snøhule eller iglo, ta med stearinlys og tepper og du har et romantisk sted å se på stjernene på klare kvelder. Om du er veldig heldig, og avhengig av hvor langt nord du er, så kan du kanskje også se nordlyset også!

Du kan til og med gå på langrenn på kvelden. Mange skidestinasjoner har anlegg med lysløyper, og ofte kan du stå på ski til 22.00. Eller så kan du gjerne ta med hodelykt og ta en skitur – da er du nesten garantert å få løypa for deg selv.

 

Cosy mountain cabin, Norway, Europe

Vær forberedt

Om du planlegger å reise på hyttetur, er det greit å være forberedt. Mange fjellhytter ligger et stykke fra butikker, så husk å ta shoppingrunden før du kjører til hytta. Det er greit å ha med seg det man behøver av mat og drikke, sånn at du ikke behøver å måtte lete opp nærmeste butikk når det begynner å dra seg mot kveld.

Om du kjører bil må du ha vinterdekk, gjerne kjetting, teppe/varme klær, en liten spade og litt proviant bare i tilfelle.

Hva bør du pakke

Er du usikker på hva du bør ha med, kommer noen tips her:

  • En god lue, votter eller hansker – så slipper du å fryse.
  • Gode varme klær og sko er et must og du slipper å fryse på deg neglesprett.
  • Mange hytter er ikke oppvarmet og om det ikke er ved inkludert, så er det en god ide å ha med litt å fyre opp med ved ankomst. Ikke glemt fyrstikker og tennbriketter.
  • Det kan være lurt å ha med en power bank til telefonen da batteriet har lett for å dø i kaldere temperatur.
  • Olje, salt, pepper og dopapir – det er ikke noe kjedeligere enn å komme på hytta og så har du basisting på plass. Andre forbruksartikler er også viktig. Er du usikker på hva du bør ta med – kontakt oss på Norgesbooking!

Ta gjerne med en bok og noen spill

Noe av det koseligste du kan gjøre på hyttetur er å krølle deg opp i sofaen eller godstolen foran peisen med en god bok. Eller å samle familien rundt spisebordet og spille brettspill eller kort. En fin aktivitet som passer for både store og små.

Gjør undersøkelser og kjør pent

Mange hytter ligger i områder hvor Google Maps ikke har vært ennå, så les godt på veibeskrivelsen du har fått fra Norgesbooking. Er du i tvil ta gjerne kontakt med oss i forkant av ferien.

Teamet på Norgesbooking har mange års erfaring med å leie ut hytter i Norge, så har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt med oss. Ring oss gjerne på 3208 5710 eller send oss en mail til kontakt oss.  Har du planer om å ta med hunden på tur, så anbefaler vi at du leser dette reisetipset. Reise med hund

Lik oss gjerne på Facebook og følg oss på Instagram for informasjon og tilbud om hytter og turer.